U Zagrebačkoj županiji 59 žena osposobljeno za posao dadilje

Za posao dadilje osposobljeno je 59 žena kao rezultat EU projekta "Certificirane profesionalne dadilje na tržištu rada Zagrebačke županije", priopćila je županija.

Projekt je provela Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije, financijskom podrškom Županije, u sklopu IV. Komponente IPA programa - "Razvoj ljudskih potencijala".

Vrijednost projekta je 941.457,98 kuna, od čega je Europska unija osigurala 83,74 posto potrebnog iznosa. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, koji je odabrao kandidatkinje, te pučka otvorena učilišta Samobor, Velika Gorica i Ivanić-Grad, u kojima su žene, prema verificiranom programu, educirane za posao dadilje.

U projekt su bile uključene dugotrajno nezaposlene žene, žene starije od 40 godina, te nezaposlene samohrane majke.

Završno testiranje - nakon odslušane teorije u pučkim otvorenim učilištima te odrađene prakse u dječjim vrtićima, ukupno 450 nastavnih sati - uspješno je prošlo 59 žena koje će dobiti uvjerenje o stručnoj osposobljenosti koje se upisuje u radnu knjižicu.

Tijekom stručnih radionica, treninga i prakse žene su dobile temeljna znanja iz psihologije, pedagogije, komunikacije i bontona, o hranjenju i presvlačenju djece, pripremanju jednostavnih zdravih jela, hitnoj pomoći, o dječjim igrama i dječjoj književnosti, informatici, medijskoj kulturi, organizaciji vremena, higijeni i zaštiti na radu. Također, educirane su i o poduzetništvu - o pravnim propisima, izračunu cijene rada, osnovnim pojmovima u knjigovodstvu.  (Hina/jh)

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox