U Zagrebu otvoren prvi poslovni centar tvrtke Regus

Sve veća potražnja za fleksibilnim uredskim prostorima na području jugoistočne Europe potaknula je korporaciju Regus, vodećeg svjetskog pružatelja usluga uredskih prostora, na otvaranje svojeg prvog poslovnog centra u Zagrebu.

Nakon laganog pada potražnje u 2010. godini i dolaska na stopu neiznajmljenog prostora u ukupnoj ponudi od oko sedam posto, u Hrvatskoj je zanimanje za uredske prostore i usluge iznova u porastu. Nove poslovne prilike u sektoru malog i srednjeg poduzetništva, uz povoljnije mogućnosti najma, pozitivno su utjecale na potražnju u prvoj polovici godine.

Alisa Kapić, Regusova menadžerica za Hrvatsku, istaknula je kako su napretci u ostvarivanju članstva u EU i naznake buđenja hrvatskog gospodarstva dale  neophodan gospodarski poticaj. Ovdašnje su tvrtke proživjele nekoliko teških godina i odlučne su u svojim nastojanjima da troškove vlasništva zadrže na najnižoj mogućoj razini, čak i kada kreću u širenje. Naši proizvodi i usluge omogućuju im upravo ono što im treba - rast bez početnih kapitalnih ulaganja i rizika visokih fiksnih operativnih troškova.  

Proširenje Regusove mreže na Hrvatsku međunarodnim tvrtkama otvara nove prilike za proširenje na europska tržišta u razvoju, a i šire. Uz otvaranje centra u Hrvatskoj, Regus je u veljači ove godine otvorio središte u Srbiji, a do kraja godine se očekuje i pokretanje centra u Ljubljani. Ove su godine ujedno otvorena središta i u nešto udaljenijim zemljama Obale Bjelokosti, Kuvajtu, Urugvaju i Latviji. (PS/JH)

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox