U zemlji s milijardu stanovnika podmićuje se ministar telekomunikacija

Indijska policija uhitila je bivšeg ministra telekomunikacija zbog skandala s mitom, priopćili su dužnosnici, a Reuters ocjenjuje da je riječ o velikom udarcu premijeru Manmohanu Singhu.

 

Andimuthu Raja pripada stranci koja je parlamentarni saveznik vladajuće Kongresne stranke te bi njegovo uhićenje moglo uzrokovati napetost između koalicijskih partnera i dodatno potaknuti oporbu koja od studenoga blokira rad parlamenta i tako prosvjeduje zbog skandala vezanog uz koncesije za mobilnu telefoniju. Prodaja koncesija ispod tržišne cijene, zbog čega je, kako tvrdi državna revizija, Indija izgubila do 39 milijarda dolara, najveći je skandal posljednjih desetljeća u Indiji.

Središnji istražni ured (CBI), indijska inačica FBI-ja, priopćio je da će se Raja pojaviti pred specijalnim sudom u četvrtak. Oporba optužuje 78-godišnjeg premijera da je propustio reagirati kada su se zaredale optužbe protiv Raje. Skandal bi mogao naštetiti Kongresnoj stranci na državnim izborima najavljenim za ovu godinu. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox