U Zračnoj luci Dubrovnik značajno povećanje letova

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Prema dosadašnjim najavama, Dubrovnik će u ovoj godini biti povezan zračnim putem sa 118 odredišta u Europi i Aziji, što su dvije destinacije više nego u 2012. godini. 

Najveće povećanje bilježi se sa skandinavskog turističkog tržišta te se očekuje povećanje letova od čak 43 posto. Sveukupno s različitih odredišta u Skandinaviji očekuje se 722 leta, što je značajan porast u usporedbi sa prošlogodišnjih 506 letova, navode iz Zračne luke Dubrovnik. Skandinavska kompanija SAS će Dubrovnik povezivati sa Arlandom, Kopenhagenom, Helsinkijem, Oslom i Berginom, doznaje se iz dubrovačke Zračne luke.

Norwegian Air najavio je 122 leta iz Osla prema Dubrovniku, a leti će i iz Bergera, Trondheima, Stavangera, Kopenhagena i Stockholma. Prema dosadašnjim najavama Norwegian će prema Dubrovniku letiti 380 puta što je povećanje u odnosu na lanjskih 196 letova. Finnair će u ovogodišnjoj turističkoj sezoni letiti iz Helsinkija pet puta tjedno umjesto tri puta koliko je letio prošle godine.

Domaći zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines u 2013. godini najavljuje 1995 letova, od čega 1010 u međunarodnom, a 985 u domaćem prometu, kažu u dubrovačkoj Zračnoj luci.

Prošlu rekordnu godinu dubrovačka Zračna luka završila je s brojem od 4033 sveukupna leta, a već sad je ta brojka premašena i zasad je za ovu godinu najavljeno 4096 letova. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox