Uber bilježi rekordan rast od 55 posto više vožnji tijekom ovogodišnje turističke sezone

Nakon prošlogodišnjeg rasta vožnji Ubera od 70 posto tijekom turističke sezone, ova najpopularnija opcija prijevoza u Hrvatskoj opet ruši rekorde.


Naime, tijekom ljetnih mjeseci Uber je zabilježio 55 posto više vožnji u usporedbi s istim razdobljem lani. U usporedbi s 2019. godinom, rast je to od 33 posto.

Ovaj rast svjedoči o našem kontinuiranom ulaganju u razvoj i poboljšanje naše platforme kako bismo osigurali što bolje iskustvo za sve korisnike. Nastavit ćemo raditi na poboljšanjima, razvijati nova rješenja i slušati potrebe naših korisnika. Naše vozače, koji su ključni dio naše uspješne priče, želimo posebno pohvaliti na njihovom iznimnom trudu i posvećenosti pružanju sigurnih i pouzdanih vožnji svima koji se oslanjaju na Uber, istaknula je Morena Šimatić, generalna menadžerica Ubera u Hrvatskoj.

Brojni strani turisti koji su ovog ljeta posjetili Hrvatsku koristili su Uber kao jednu od najpopularnijih opcija prijevoza. Pokazuju to i rezultati koje je Uber od lipnja do kolovoza zabilježio u hrvatskim gradovima na obali, pogotovo u Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Već tradicionalno, Uber su tijekom ljetnih mjeseci u 2023. najviše koristili strani gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a i Australije, a među top 10 su se našli Francuzi, Poljaci, Nijemci, Nizozemci, Portugalci, Kanađani i Španjolci.

Korisnici su Uber birali i za dulje vožnje, pa je tako najdulja zabilježena vožnja preko Ubera tijekom ljetne sezone bila od Dubrovnika do Rijeke (624 km). Zatim slijede vožnje Zagreb - Dubrovnik (613 km) i Sisak - Tučepi (571 km).

Kao što rezultati pokazuju, Hrvati i turisti svakodnevno prepoznaju Uber kao sigurnu opciju usluge prijevoza. Uber je kao kompanija sigurnost postavila kao prioritet u poslovanju, a opcije u aplikaciji poput iskazivanja cijene unaprijed, dijeljenje vožnje s drugim korisnicima ili najmilijima dio su te politike. Također, svaki korisnik ima pristup sigurnosnim značajkama koje su dostupne u aplikaciji. I za svaku je vožnju, po potrebi, na raspolaganju služba za podršku. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox