UBIUDR ogorčena reakcijom Pupovca

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) ogorčena je reakcijom Milorada Pupovca da će u povodu uhićenja Josipa Boljkovca Hrvatsku prijaviti europskim institucijama, jer, po njemu, Hrvatska samovoljno i pogrešno tumači Rezuluciju Vijeća Europe - prema kojima se vodi u ovom postupku.

 

Smatramo da je to još jedno u nizu blaćenja, marginaliziranja i falsificiranja hrvatske povijesti, a poglavito da se tim činom želi izvršiti nedopustivi pristisak na sudske i ine organe koji se bave progonom ratnih zločina koji ne zastarijevaju. Pupovac bi trebao znati da Boljkovac još nije optužen, da se tek obavlja istraga i da ćemo tek vidjeti što će od svega toga biti - navodi u priopćenju UBIUDR.

Dodaje kako Rezolucija među ostalim "poziva sve post-komunističke partije da u svojim zemljama, ako to dosad nisu učinile, ponovno procjene povijest komunizma i svoju vlastitu prošlost, jasno se distanciraju od zločina počinjenih od strane totalitarnih komunističkih režima i da ih osude bez ikakvih nejasnoća".

Sad, kad je Hrvatska napokon krenula u tom pravcu, odmah se javljaju razni pupovci, tim prije jer su svijesni da ako se 'zakotrlja' slučaj Boljkovac sigurno će doći na red i mnogi drugi - navodi u priopćenju UBIUDR. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox