Ublažavanje mjera dovelo do značajnog rasta prodaje uskršnjih, ali i ljetnih rezervacija

Odluka Stožera o ublažavanju većine mjera protiv zaraze koronavirusom izazvala je značajan rast broja rezervacija za nadolazeće uskršnje blagdane, ali i rezervacije smještaja u ljetnom periodu. Dolasku u Hrvatsku na odmor bez strogih epidemioloških mjera najviše se raduju Nijemci, Austrijanci, Česi, ali i Britanci…

Odluka Nacionalnog stožera da se ukine većina mjera protiv COVID-19 izrazito je dobro primljena na razini emitivnih tržišta u našem okruženju, ali i nešto šire. Reakcije iz Njemačke, Austrije, Slovenije i drugih zemalja, koje i same uvode liberalnije mjere, dovele su do ekspanzije i značajnog rasta broja rezervacija za nadolazeći uskršnji vikend, ali i za ljetnu sezonu koja je pred nama.

U proteklih nekoliko dana zabilježen strahovit rast prodaje smještaja u kontekstu ostvarenja Croatia Luxury Renta za blagdanski vikend koji je pred nama. Svojevrsna eksplozija interesa dolazi sa tržišta Njemačke, Austrije i Slovenije, dok je za ljetni period interes sve veći, osim sa navedenih tržišta, s emitivnih tržišta Velike Britanije, zemalja Beneluksa, Češke, Italije i Švicarske.

Evidentno je kako će ova odluka imati sjajne posljedice za nadolazeću sezonu za koju se predviđa da će u najmanjoj mjeri biti na tragu prošlogodišnje. Razvidno je da i dalje kaskaju avio tržišta, i za očekivati je da će takav trend biti na snazi još neko vrijeme. Iz tog okvira iskače tek Velika Britanija koju zračnim mostom prema našoj zemlji povezuju low cost prijevoznici pa je i taj podatak uz dugo željeno smanjenje mjera doprinio povećanju broja rezervacija i nadamo se ostvarenju sjajnog rezultata dolazaka s tog tržišta. (ps/sm)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox