Udruga Blank predstavila projekt društveno-korisnog poduzetništva

Luka Ivas, Lana Račić (foto: Pixsell)

Pod medijskim pokroviteljstvom Poslovnog savjetnika, Udruga Blank pokreće zanimljiv projekt startup inkubatora, u kojem kombinira socijalno poduzetništvo, crowdfunding i poslovne anđele. Traže se projekti korisni za širu društvenu zajednicu.

Cilj je BlankStartUP-a potaknuti javni interes za društveno korisnim poduzetništvom i privući projekte koji će biti korisni.

Projekt starta 15. ožujka u 12 sati, pokretanjem web-stranice startup.com.hr. Prijave traju do 15. travnja, a s poslovnim idejama mogu se javiti pojedinci, udruge, obrti i poduzeća. Pojedinosti o uvjetima bit će objavljene zajedno s obrascem za prijavu.

Pobjednički tim odabrat će žiri sastavljen od poduzetnika, menadžera, anđela investitora te marketinških i stručnjaka za PR. Glavna mjerila bit će korisnost za zajednicu, samoodrživost i inovativnost. Ime pobjednika bit će objavljeno na web-odredištu startup.com.hr 22. travnja u 12 sati.

Pobjednik može računati na prikupljena financijska sredstva iz nagradnog fonda (koja će biti prikupljena donacijama, između ostalog), besplatno korištenje prostorija Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, izradu promotivnog videa te stručno mentorstvo članova udruge poslovnih anđela Crane.

Projekt će pratiti još dvije akcije, čiji su prihodi u cijelosti namijenjeni nagradnom fondu za pobjednički projekt.

Rentaj anđela je donacijska akcija u kojoj će sudjelovati poduzetnici, menadžeri i poslovni anđeli, tako što će budućim poduzetnicima ponuditi savjete i druge korisne informacije o poduzetništvu, investicijama, inovacijama, marketingu, PR-u, održivom razvoju i ekološkim orijentiranim projektima tijekom dvosatne neformalne večere.

Ako želite sudjelovati, za svog se anđela možete nadmetati od 7. do 15. travnja. Sama večera bit će održana u zagrebačkom klubu Pepermint, Ilica 24, 16. travnja od 20 sati.

Indiegogo je kampanja za crowfunding (nalik Kickstarteru), tijekom koje će biti prikupljane donacije, a najizdašniji donatori imat će priliku, primjerice, provesti dan s poduzetnikom Matom Rimcem, obići njegovu tvornicu i provozati se u električnom automobilu ConceptOne. Kampanja traje od 20. ožujka do 20. travnja.

Cilj je obiju kampanja prikupiti oko 100 tisuća kuna za nagradni fond.

U projekt su uključeni Saša Cvetojević (ZIP), Vedrana Likan (Colliers International), Hrvoje Prpić, (Crane), Mate Rimac (Rimac automobili), Sandra Mihelčić (Poslovni savjetnik), Anamarija Asanović, Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić (ELFS), Stanislav Prusac (Polar Software), Manuela Šola (Abrakadabra integirane komunikacije), Mislav Streicher (Zion Bikes), Matija Kovačec (Conversus), Teo Juraga i Tomislav Poslon (The Cookie Factory), Kristina Ercegović (Business Cafe), Andrea Rosandić (NESsT) i Martina Kocijan (Kreativna Vjeverica), kao i tajni anđeo ulagač, čije će ime biti objavljeno naknadno.

Osim što ga je pokrenula, udruga Blank u projekt ulaže u izradu promotivnog videa za pobjednički projekt, u vrijednosti 20 tisuća kuna. Planiraju tijekom 11 mjeseci pratiti razvoj projekta i potom od snimljenog materijala napraviti dokumentarni film. (PS, Tportal)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox