Udruga NDH započela peticiju za ukidanje abolicije ratnih zločina

 Udruga Nezavisni dragovoljci Hrvatske započeli su u vukovarsko-srijemskim gradovima Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku prikupljati potpise na peticiju za ukidanje abolicije "Vojislavu Stanimiroviću i drugim Srbima koji su 1991. činili ratne zločine protiv hrvatskog naroda i države".

Danas smo prikupili već 2000 potpisa i mislimo ih prikupljati idućih mjesec dana i u ostalim hrvatskim gradovima, a potom ćemo sve odnijeti u Hrvatski sabor, vladu i predsjednikov ured. Dat ćemo im mjesec dana da razmisle što će učiniti u zaštiti branitelja, a ne bude li pozitivna odgovora, počet ćemo druge akcije -
kazao je novinarima tajnik te udruge Damir Vodanović.

Također je poručio kako peticijom - žele da Srbi koji su činili zločine nad Hrvatima za to i odgovaraju, jer neki su abolirani za pobunu, ali ne i za ratne zločine koji ne zastarijevaju. Time se Srbi koji nisu činili ratne zločine i koji su branili Hrvatsku mogu ponosno odvojiti od svojih sunarodnjaka agresora. Pozvao je građane, posebno branitelje i bivše zatočenike srpskih logora, da sudjeluju u potpisivanju peticije. (Hina/mš)

 

 

 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox