Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways mogli bi uskoro početi razgovore o udruživanju, najavio je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, piše nacional.hr

Ukoliko se najavljeno spajanje i ostvari prijevoznici bi trebali stvoriti zajednički holding, ali i zadržati vlastite brendove. Zajedničke bi im bile rute, putnici i kodovi kako bi se smanjili troškovi poslovanja.

Cijela ideja o stvaranju zajedničke zrakoplovne kompanije nije nova, ali je ovo prvi put da je slovenski Adria Airways spominjan u tom kontekstu.

Ministar Hajdaš Dončić najavio je i to da bi Croatia Airlines uskoro trebala u restrukturiranje pa bi se tako već ove godine mogao riješiti problem negativnog poslovanja i podignuti konkurentnost tvrtke.  Croatia Airlines već godinama bilježi loše poslovne rezultate, a opstanak može prije svega zahvaliti državnim potporama.  Slovenska je zrakoplovna kompanija prošle godine zabilježila minus od 12 milijuna eura, prije svega zbog visoke cijene goriva, a za ovu godinu planiraju gubitak od 8 milijuna eura. (HT)

 

Izvor: www.nacional.hr
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox