Uhićen Mladen Barišić

Ravnatelj Carinske uprave i bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić uhićen je jutros u Zagrebu, doznaje se od glasnogovornika MUP-a Krunoslav Borovec.

Mogu potvrditi da je Mladen Barišić jutros uhićen zbog slučaja Fimi media, izjavio je Borovec Hini ne želeći otkriti druge pojedinosti jutrošnjeg uhićenja.

Barišićev odvjetnik Ante Madunić Hini nije mogao potvrditi vijest o Barišićevu uhićenju, no kazao je kako su u tijeku određene radnje.

Kako se doznaje, u tijeku je pretraga Barišićeva stana u Bužanovoj ulici.

Mediji već nekoliko mjeseci Barišića povezuju s navodnim crnim fondom u HDZ-u koji se punio novcem dobivenim od poslova tvrtke njegove prijateljice Nevenke Jurak, vlasnice tvrtke Fimi media s javnim poduzećima. Sumnja se da je Barišić po nalogu bivšeg premijera Ive Sanader bio veza između Jurak i direktora javnih poduzeća od kojih su neki ugovorili poslove s tom agencijom za tržišno oglašavanje.

USKOK je protiv Barišića prije nekoliko mjeseci pokrenuo istragu, no šef Carine tada nije uhićen, za razliku od Nevenke Jurak koja je u pritvoru od početka kolovoza. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox