Uhićena petorka iz Vodoopskrbe koja je Holding i grad Zagreb oštetila za 7,5 mil. kuna

Zagrebačka policija uhitila je pet osoba iz Vodoopskrbe i odvodnje zbog sumnje da su oštetili to gradsko poduzeće i grad za 7,5 milijuna kuna jer su omogućavali ilegalne priključke na vodovodnu mrežu, a novac od naručitelja međusobno dijelili.

Petero osumnjičenih uhićeno je jučer, a među njima je i jedna žena. Troje od njih je od ranije bilo pod kriminalističkim istraživanjem i već su u rujnu ove godine suspendirani sa svojih radnih mjesta u Vodoopskrbi i odvodnji, poduzeću u sastavu Zagrebačkog holdinga. Riječ je o odgovornim osobama koje su bile zadužene za odobravanje i provedbu priključaka.

Sumnja se da su od 2008. omogućili 936 ilegalnih priključaka fizičkim i pravnim osobama koje su za tu uslugu plaćale nižu cijenu od one u cjeniku. Uglavnom je riječ o korisnicima koji na zakonit način nisu mogli dobiti priključak zbog neispunjavanja uvjeta. Većina ih je znala da je riječ o nezakonitom poslu, a nakon dobivanja ilegalnih priključaka uredno su plačali potrošnju vode.

Procjenjuje se da je Vodoopskrba i odvodnja oštećena za oko 6,4 milijuna kuna, dok je grad Zagreb zbog nenaplačene komunalne naknade ostao bez oko 1,2 milijuna kuna. (Hina/jh)

 

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox