Uključite se u akciju: Siluetom odajte počast nestalima u ratu

Vaša je pomoć važna kako bi barem simbolično, ovim nesretnim i bolom rastrganim obiteljima pokazali da njihove najmilije nismo zaboravili


Zagreb, 30. kolovoza 2018. – „Samo da mi ga je naći, dostojno ga sahraniti, da znam gdje da palim svijeće. Da znam reći djeci: Evo, tu je vaš otac, tu kleknite i pomolite se..“ Te je riječi u studenom 2016. godine izrekla Marija Raužan, jedna od prvih sugovornica u serijalu Nestali u Domovinskom ratu. Jedna od 1940 ljudi koji već punih 26 godina tragaju za svojim najmilijima. Marija je svog supruga Marijana identificirala u travnju 2017. godine na Zavodu za sudsku medicinu na Šalati. I dostojno ga pokopala. Kao i Mira Nikl, žena koja je nakon emotivne ispovijesti u serijalu pronašla posmrtne ostatke sina Vladimira.

Međutim, sudbina ostalih i dalje je nepoznata. Pogledaj njihove priče...

Danas, na Međunarodni dan nestalih, iznimno bolan i težak za članove obitelji, pozivamo vas da i vi poduprete projekt i tijekom današnjeg dana aplicirate Facebook okvir na profilnu sliku. Vaša je pomoć važna kako bi barem simbolično, ovim nesretnim i bolom rastrganim obiteljima pokazali da njihove najmilije nismo zaboravili i da ćemo nadalje raditi sve da im pomognemo pronaći ih. Što više ljudi potaknemo da nam pošalju informacije o nestalima, veće su šanse da ih nađemo.

https://youtu.be/WYEvzRLX52M

I stotinjak hrvatskih uglednika, među kojima su i predsjednica Kolinda Grabar Kitarovićgeneral Ante Gotovina i ministar obrane Damir Krstičević na svom će Facebook profilu sutra objaviti fotografiju sa siluetom, čime će iskazati poštovanje prema nestalima i članovima njihovih obitelji koji za njima već 27 godina tragaju.

Kako postaviti okvir na profilnu sliku:

1. Klikni na link
2. U desnom gornjem kutu upiši riječ 'Nestali'
3. Klikni na ponuđeni okvir
4. Spremi

ili uslikaj novu profilnu fotku s okvirom.

Emotivne ispovijesti obitelji Nestalih kao i zadnje informacije o Nestalima možete pročitati ovdjeA svake nedjelje u 11:15 sati se objavljuju nove na www.24sata.hr, YouTube kanalu 24sata, Facebooku i na stranici nestali.24sata.hr

Ne želimo dopustiti da se nestali u Domovinskom ratu izbrišu iz kolektivnog sjećanja Hrvatske. (PS/SŠ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox