Uključite se u "Zelenu čistku"!

Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO) i Hrvatska mreža za ruralni razvoj (HMRR) uključile su se u ekološku kampanju Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš. Ova najveća hrvatska ekološka i volonterska akcija, održava se drugi put u Hrvatskoj, u sklopu globalnog projekta Let's do it – World Cleanup 2013.

 

Zelena čistka nastavlja se potaknuta odličnim rezultatima od prošle godine te sa željom i nadom u još bolje rezultate ovogodišnje akcije, koja će se održati 20. travnja diljem Hrvatske. Kako bi postigli taj cilj, organizatori Zelene čistke na prvo mjesto u svojoj misiji stavljaju zajedništvo i suradnju.

Prošle se godine u akciju se uključilo gotovo 42.000 volontera iz svih hrvatskih županija, a ovoj impozantnoj brojci doprinijelo je oko 18.500 učenika iz oko 150 vrtića, osnovnih i srednjih škola, koje su se priključile akciji i na taj način pokazale koliko je važno osvijestiti odgovorno ponašanje prema otpadu i okolišu općenito. Škole su izrađivale plakate i pozivnice za građane, djeca i učenici gledali promotivne video uratke Zelene čistke, kartirali divlja odlagališta, izrađivali zelene zastavice – simbol Zelene čistke, snimali fotografije i slično. Zelena čistka i ove godine poziva sve škole i vrtiće da svojim uključivanjem podrže akciju, kao i gradove, općine i poduzeća.

Dvadeset i dvije udruge okupljene u HMRR zajedničkim djelovanjem i partnerstvom nastoje, poticanjem održivog razvoja ruralnih područja, poboljšati uvjete za cjeloviti razvoj i kvalitetan život. No, kvalitetan i zdrav život nije moguć u zagađenom i onečišćenom okruženju. Nažalost, većina građana nije svjesna koliki je utjecaj čovjeka na okoliš i prirodu, iako je on iznimno velik. Stoga je za Zelenu čistku iznimno važna potpora i partnerstvo s organizacijama poput AZOO-a i HMRR-a. (PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 


 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox