Uklonjeni nesporazumi između radnika i sindikata u Dalmacijavinu

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević potvrdio je da je postojao sukob između radnika i sindikata u splitskoj tvrtki Dalmacijavino glede privatizacije tog poduzeća, ali su razmimoilaženja otklonjena na današnjem zajedničkom sastanku u proizvodnim pogonima Dalmacijavina kojem je i osobno nazočio.

 

Radnici i sindikati su se usuglasili da nemaju ništa protiv pregovora sa Salamonom Berkowitzem koji je dostavio ponudu za privatizaciju Dalmacijavina, a ukoliko ponuda bude potkrijepljena svime što je potrebno da bi se uvjerili u mogućnost provedbe postupka privatizacije, daju potpunu potporu privatizaciji - izjavio je Matijašević danas novinarima.

Vlasnik američke tvrtke Traubi International Salamon Berkowitz nedavno je objavio da je postigao dogovor s predstavnicima hrvatske Vlade o kupovini Dalmacijavina.

Matijašević je danas novinare izvijestio kako je i osobno sudjelovao na sastanku u Vladi između potpredsjednika Vlade Domagoja Miloševića, sindikalnih predstavnika i Berkowitzevog odvjetnika. Na tom je sastanku Berkowitzev predstavnik prihvatio razgovore o sklapanju socijalnog sporazuma te da se dio dionica proda radnicima po posebnim uvjetima, a nije bilo riječi o nikakvom poklanjanju (dionica) i nismo ulazili u meritum stvari - kazao je Matijašević. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox