Ultimatum seljaka: Isplatite poticaje ili izlazimo na ceste

Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) najavila je danas kako je spremna organizirati javne prosvjede ako svi poticaji ne budu isplaćeni do završetka žetve, a spremni su i podnijeti tužbe protiv Ministarstva poljoprivrede. 

Na konferenciji za novinare tajnik udruge Stanko Zdravčević kazao je kako se nikada do sada nije dogodilo da poticaji ne budu isplaćeni najdulje do travnja. Kazao je da ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina obmanjuje javnost tvrdnjama o promptnoj isplati poticaja, koji, tvrdi Zdravčević, ni do danas nisu potpuno isplaćeni, iako zakonski rok istjeće 30. lipnja.

Ministar Jakovina stalno obećaje isplatu, ali to nikako da krene. Želimo vjerovati da će se to dogoditi, ali mislim da se to tehnički neće stići odraditi, rekao je Zdravčević.

Dodao je kako su seljaci zbog toga spremni na tužbe protiv Ministarstvu poljoprivrede, jer i poljoprivrednici plaćaju kamate zbog nepodmirenih obveza prema državi koja također kasni s isplatom onoga što je obećala.

Ministar saziva konferenciju za medije zbog eutanazije nekoliko pasa, a ovdje se radi o 500 tisuća ljudi koji žive od poljoprivrede, a ministar se ne oglašava, kazao je.

Ako se nastavi lijepo vrijeme, žetva bi mogla biti završena za 7 do 10 dana, a ako poticaji do tada ne budu isplaćeni sigurno ćemo prosvjedovati, istaknuo je Zdravčević. (Hina/sh)

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox