Umjesto konobara, u restoranima će nas usluživati računala?

Tehnologija malo pomalo zamjenjuje ljude, a najnoviji dokaz toga je ideja da tablet računala uskoro uvelike zamijene konobare u restoranima, piše mashable.com. Barem u nekim radnjama.

 

Zamislite da u restoranu, umjesto da vas dočeka (ne)milo lice konobara ili konobarice, vi svoje jelo naručite pomoću tablet računala koje se nalazi na stolu, potom se malo „igrate“ na računalu dok čekate jelo, a na kraju ga i platite putem tog gadgeta. Naravno, jedino vam konobar mora donijeti to jelo, ali sigurno smo da će uskoro smisliti nešto da i to zamijeni.

Ovi  tableti projekt su tvrtke E la Carte koja je već uspjela skupiti više od milijun dolara za provedbu ove ideje. Uskoro bi se u 20-ak restorana na zapadnoj obali SAD-a trebala naći ova „svemoguća“ računala, a šuška se i da je kompanija sklopila ugovor s jednim velikim lancem restorana. S obzirom da je Applebee's bio jedan od ulagača u projekt, nagađa se da bi upravo o njemu mogla biti riječ.

Argumenti za pokretanje ovakve inicijative dolaze od podataka dobivenih istraživanjem da ljudi naručuju više hrane kad mogu naručiti odmah bez čekanja nekoga da uzme narudžbu. Tableti bi trebali nuditi cjelokupan meni restorana koji će biti direktno povezan s kuhinjom pa narudžbe dolaze trenutno, opremljeni su igrama i kalkulatorom da prođe vrijeme dok se narudžba čeka, a pružaju i mogućnost trenutnog učlanjenja u loyalty klub restorana.

Koliko god to bilo praktično i brzo, nekako nam se ipak čini da je ljepši osjećaj dobiti preporuku djelatnika restorana, popričati s njim, dati mu napojnicu u ruke i razgovarati sa svojim društvom u pauzama umjesto da buljimo u ekran. Prosudite sami. (MJ)

 

Izvor: www.mashable.com

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox