Unatoč krizi BMW u tri mjeseca zaradio 1,29 milijardi eura

Foto: Ilustracija

Njemački proizvođač luksuznih vozila BMW izvijestio je da mu je neto dobit u trećem tromjesečju porasla za neočekivano snažnih 16 posto, na 1,29 milijardi eura, unatoč teškim prilikama na tržištu.

Grupa BMW nastavila je uspješno poslovati u razdoblju obuhvaćenom izvješćem unatoč teškim prilikama na tržištu. Podaci o prodaji, prihodima i dobiti u trećem tromjesečju redom su dosegnuli nove rekordne razine, ističe se u priopćenju. Analitičari su prognozirali pad dobiti za 3,1 posto, na 1,05 milijardi eura. Prihodi su skočili 13,7 posto, na 18,817 milijardi eura, dok je temeljna operativna dobit bila viša 13,8 posto i iznosila je dvije milijarde eura, piše business.hr

Očekujemo nastavljeni rast prihoda u četvrtom tromjesečju, iako je jasno da ćemo, kao i sektor u cjelini, vjerojatno biti sučeljeni s nepovoljnim uvjetima poslovanja, naglasio je predsjednik Uprave Norbert Reithofer.

Grupa je povećala prodaju za devet posto, prodavši ukupno 434.963 vozila. Posebno dobri rezultati zabilježeni su u segmentu prodaje modela serija 1, x1, 5 i 6 a. U BMW-u ipak posebno izdvajaju 7,2-postotni rast prodaje brenda Mini u devetomjesečnom razdoblju zaključno s rujnom, uz ukupno prodanih 223.214 vozila. U tom je devetomjesečnom razdoblju ukupna prodaja grupe BMW porasla 8,6 posto, na 1.109.962 vozila, što naglašava njezinu vodeću poziciju među proizvođačima luksuznih automobila. Tvrtka je potvrdila godišnju prognozu. Na dobrom smo putu da zabilježimo nove rekordne razine prodaje i dobiti prije poreza u 2012. godini, izjavio je Reithofer. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox