Unatoč krizi Hrvati sve više telefoniraju

Foto: Shutterstock

U hrvatskim pokretnim (mobilnim) mrežama u devet mjeseci ove godine utrošeno je 5,1 milijarda minuta ili 11 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

S druge strane u nepokretnim (fiksnim) mrežama nastavio se pad potrošnje za 16,7 posto s 2,8 milijardi utrošenih minuta, objavio je Državni zavod za statistiku. I u trećem ovogodišnjem tromjesečju u hrvatskim mobilnim mrežama zabilježen je veliki porast utrošenih minuta u odnosu na isto lanjsko vrijeme, od 15,6 posto s utrošenih gotovo 2 milijarde minuta.

Većina mobilnih minuta uobičajeno je utrošena u unutarnjem prometu pa ih je tako u tom segmentu u devet mjeseci ove godine bilo nešto malo više od 5 milijardi ili 11,3 posto više, dok je u međunarodnom prometu s tek 65 milijuna tih minuta zabilježen pad od 5,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U mobilnim se mrežama nastavio i porast SMS poruka, i to od gotovo 11 posto na razini devet mjeseci s ukupno 2,4 milijuna tih poruka.

Ipak, najveći porast potrošnje minuta od 22,1 posto u devet mjeseci zabilježen je u širokopojasnom internetskom prometu s 171 milijunom gigabajta (GB). (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox