Unatoč krizi prodaja turističkih aranžmana veća nego lani

Najveći svjetski turoperater TUI Travel objavio je da je ove godine prodao više aranžmana za ljetni odmor nego prije godinu dana, a ohrabruje i početna faza bukinga zimskih praznika.

Grupacija je izvijestila da im je ostalo manje neprodanih putovanja nego u isto vrijeme prošle godine. Na godišnjoj razini prodaja aranžmana za ljetni odbor porasla je u sjevernoj Europi za šest posto, u srednjoj Europi za pet a u zapadnoj za dva posto.

I dalje smo na dobrom putu da ostvarimo naša očekivanja za cijelu godinu, pri čemu je snažnu temeljnu prodaju prigušio utjecaj revizije zarade u eurozoni u četvrtom poslovnom tromjesečju, kazao je u priopćenju izvršni direktor Peter Long. Naši kontinuirani dobri rezultati u izazovnom makroekonomskom okruženju pokazuju da naša čvrsta strategija nedvojbeno donosi željene rezultate, dodaje Long.

U TUI-ju tvrde da su bolji od konkurencije u Velikoj Britaniji, čime su uspjeli nadoknaditi slabiju prodaju u Francuskoj. Prema Reutersovoj anketi u kojoj je sudjelovalo 16 analitičara, TUI Travel trebao bi u poslovnoj godini do kraja rujna ostvariti dobit prije poreza u iznosu 356,3 milijuna funti (575,30 milijuna dolara). (Hina/HT)

 

 

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox