UNICEF dostavio 10 oksigenatora kao dio odgovora na pandemiju koronavirusa u Hrvatskoj

Kako pandemija koronavirusa predstavlja rastući izazov za društvo u cjelini, UNICEF nastavlja s kampanjom „Zajedno protiv koronavirusa” kako bi pomogao ublažiti negativne posljedice pandemije u Hrvatskoj. Nova pošiljka medicinske opreme koju je osigurao UNICEF stigla je u Zagreb. Deset oksigenatora, uređaja koji se upotrebljavaju u liječenju oboljelih kojima je potrebna terapija kisikom, predano je Ravnateljstvu civilne zaštite.


Oksigenatori služe kao koncentratori kisika i osiguravaju koncentrirani kisik oboljelima kojima je potrebna terapija kisikom. Donacija vrijedna 52 600 kuna dio je ukupnog UNICEF-ova odgovora na pandemiju koronavirusa, koji uključuje podršku zdravstvenom i obrazovnom sustavu te djeci i njihovim obiteljima. UNICEF je do sada osigurao:

  • četiri tone medicinske i zaštitne opreme te podršku zdravstvenim stručnjacima kroz preporuke i smjernice
  • podršku obrazovnom sustavu kroz osiguravanje nadogradnje CARNET-ova servera, vrijedne više od 480 tisuća kuna, te osiguravanje tableta i SIM kartica učenicima iz najranjivijih skupina
  • podršku obiteljima iz ranjivih skupina kroz osiguravanje higijenskih potrepština i edukativnih materijala za djecu predškolske dobi te „Kutak za roditelje” sa savjetima na UNICEF-ovim internetskim stranicama
  • nacionalnu kampanju o medijskoj pismenosti kako bi se osnažilo djecu, mlade i roditelje u prepoznavanju lažnih vijesti i dezinformacija o koronavirusu.

Od početka pandemije u Hrvatskoj UNICEF u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, a uz podršku partnera, tvrtki, donatora i građana, pomaže u odgovoru na krizu i pronalazi rješenja za stvaranje svijeta po mjeri djeteta u novim okolnostima. UNICEF je osigurao medicinsku i zaštitnu opremu te stručne preporuke i smjernice za zdravstvene djelatnike, podržao nastavu na daljinu te sustav socijalne skrbi, posebno za obitelji s djecom iz najranjivijih skupina.

„Ova kriza pogađa svaku obitelj u Hrvatskoj te ima značajan utjecaj na živote djece. Ova izazovna vremena traže veliku solidarnost i trenutačnu akciju kako bismo zaštitili djecu i njihove obitelji. UNICEF predano radi na pružanju najbolje moguće skrbi, posebno za najugroženije. Sada više nego ikad računamo na zajedničku solidarnost, velikodušnost i spremnost da se podrži najmlađe”, kazala je Regina Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te zahvalila partnerima, donatorima, tvrtkama i građanima koji su podržali UNICEF-ov odgovor na krizu.

„Ova donacija je još jedan primjer uspješne i kontinuirane suradnje Ravnateljstva civilne zaštite s UNICEF-om, pogotovo u segmentu smanjenja rizika od katastrofa te edukacije naših najmlađih o opasnostima od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa. Danas, u vrijeme opasnosti od globalnog širenja koronavirusa, ovo je iznimno vrijedna donacija te se ovim putem zahvaljujem svim predstavnicima UNICEF-a na predanim uređajima. Također, kampanja „Zajedno protiv koronavirusa” dosad je osigurala velike količine medicinske i zaštitne opreme i pokazala kako svi koji su sudjelovali u navedenoj kampanji brinu o sigurnosti i zdravlju svih građana. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i povećanju sigurnosti svih građana Republike Hrvatske“, izjavio je dr.sc. Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova.

UNICEF planira nastavak nabave prioritetne zaštitne i medicinske opreme, kao i programske aktivnosti usmjerene na podršku ranjivoj djeci i njihovim obiteljima, stoga pozivamo sve da podrže kampanju „Zajedno protiv koronavirusa”.

UNICEF-ov odgovor na krizu uzrokovanu koronavirusom – infografika i videoinfografika

Podržite UNICEF-ov odgovor na krizu uzrokovanu koronavirusom:

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox