"Upozoravajuća" poruka: Tadiću SMS-om prijete atentatom

Na mobilni telefon jednog od visokih dužnosnika MUP-a Srbije u petak je stigla SMS poruka u kojoj se upozorava na pripremu novog atentata čije su mete srbijanski predsjednik Boris Tadić, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić i ravnatelj policije Milorad Veljović, prenosi beogradski dnevnik ''Blic''.

Poruka po sadržaju nije prijeteća već upozoravajuća, kaže za taj list neimenovani izvor iz srbijanskog MUP-a, te dodaje kako je poruku uputio netko tko je upućen u događaje u podzemlju i do koga su stigle informacije o pripremi atentata.

Primljena informacija je, po riječima tog izvora, shvaćena veoma ozbiljno i ona je dio već pokrenute istrage o mogućem atentatu u Sportskoj dvorani ''Borik'' u Banjoj Luci, u kojoj je 8. siječnja, dan uoči proslave obljetnice postojanja Republike Srpske, nađen eksploziv, oružje i streljivo.

List dodaje kako se u poruci navodi da će, za razliku od planiranog atentata u ''Boriku'', novi atentat po načinu izvršenja biti manje spektakularan. Upozoravajuća poruka stigla je, kako se navodi, s mreže jednog od srbijanskih operatera, a sa sadržajem poruke, odmah po prijamu, upoznat je kompletan vrh srbijanskog MUP-a. (Hina/jk)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox