Uredske svađe ne moraju biti bauk

Konflikti na radnom mjestu svakodnevna su pojava. „Kol'ko ljudi tol'ko ćudi“ kaže narod, pa nije realno očekivati da ćete se slagati baš sa svima na poslu. A opasnost od konflikata se povećava u stresnoj situaciji, piše monster.com.

Srežite u korijenu
Prva stvar koju ne smijete dozvoliti jest čekati da se tenzije nakupe dok vi ili druga strana ne puknete. Bolje je riješiti problem dok je još u začetku nego čekati da eskalira u nešto više, ignoriranje vam neće donijeti ništa dobroga.

Ne svađajte se da biste pobijedili
Poanta rješavanja sukoba nije vaša pobjeda već dolazak do konstruktivnog rješenja, smirivanje tenzija i održavanje ugodnih odnosa u uredu. Budite pozitivni i probajte ostati racionalni, ne tjerajte svoju volju bez veze.
Konflikt je ponekad i dobar jer dovodi do nužne, pozitivne promjene u odnosima. Naravno, ako uspijete to odigrati pravilno. Zato se koncentrirajte na konkretna i konstruktivna rješenja, kako biste zaključili svađu, a ne dokazivali nekome da ste u pravu i to bez argumenata i rješenja.

Nađite uzrok problema
Pravi uzrok problema ne mora nužno biti ona kap koja je prelila čašu. Pravi uzrok je možda nešto otprije, nešto što je rečeno ranije ili pak nešto što je ostalo prešućeno. Najjednostavnije je drugu osobu pitati u čemu je problem, što vam zamjera, kako misli da se to može najbolje riješiti. To ne znači popuštati, već pametno rješavati konflikte.

Ne uzimajte stvari k srcu
Konflikt, naročito ako je u pozadini nešto vezano uz posao, ne mora biti ništa osobno niti se tako treba uzimati. Vaš kolega je možda jednostavno imao loš dan, šef ga je izgrdio zbog nečega, ima privatnih problema ili se ne slaže s nečime što ste napravili, na isti način na koji se ne bi složio i da je to učinila bilo koja druga osoba. Isključite osjećaje i razmišljajte racionalno.

Niste nedodirljivi
Nemojte ulaziti u rješavanje konflikta sa stavom – ja sam u pravu i točka. Prihvatite mogućnost da ste možda vi uzrok problema, da biste trebali nešto promijeniti ili nešto prestati raditi. Osim toga, takav stav izaziva pozitivnu i sličnu reakciju kod druge strane jer ako vi imate bahat stav, druga strana će ga isto tako imati makar samo kao reakciju na vas.

Mir, potpuni mir
U rješavanje konflikta probajte ući smireno, racionalno, opušteno, nikako ako ste minutu prije saznali neku ružnu vijest ili vas je pak netko drugi izbacio iz takta. Radije se smirite, pa razgovor/raspravu nastavite kad vam se srce smiri. Drugoj osobi se obraćajte s poštovanjem i uljudno pa ćete vjerojatno dobiti istu povratnu informaciju.

Potražite drugo mišljenje
Ako dogovor izostaje, potražite mišljenje neke druge, ali neovisne osobe, nikako bliske prijateljice, ili člana obitelji ako radi s vama. Najbolje bi bilo da je to netko iz ljudskih resursa, ili možda čak i šef.
A ako baš ništa ne pomaže i imate posla s nekim s kim se jednostavno ne da razgovarati… recite mu da si nađe život i okrenite mu leđa. A što da vam kažemo:). (MJ)


Izvor: www.monster.com

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox