Uredske veze? Ne s ovim kolegama...

Već smo pisali o vezama u uredu i zaključili da to i nije tako loše, ako je riječ o iskrenim osjećajima, no treba paziti da veza ne utječe na rad. Pa ipak, postoje ljudi s kojima je ipak bolje ne petljati se, piše tportal.hr. Ako dijelite isti ured, to jest.

 

Šef
Ovo ne treba posebno objašnjavati, ali ipak budemo:). Veza sa šefom vam može pomoći u karijeri (iako svaka osoba koja drži do sebe to neće koristiti u tu svrhu), ali i natovariti zlobne komentare. Da ne spominjemo situaciju ako prekinete… može vas koštati i posla i uzrokovati nepotrebne pravne zavrzlame.

Tuđa žena/muž
Ovo nikada nije dobra ideja, a kamoli ako se radi o supružniku nekog kolege ili čak šefa. Ako se sazna, oprostite se s poslom ili bar s čitavim gumama na svom limenom ljubimcu.

Dežurni zavodnik
Jedan ovakav uvijek postoji, a naročito voli nove kolegice, koje još ne poznaju situaciju. Pravi šarmer, uvijek dobro odjeven i pokušava vas uloviti nasamo. Također, sa sobom nosi samo tračeve i suze.

Stažist ili asistent
Riječ je o „novaku“ koji još ne zna kako stvari funkcioniraju u tvrtki i možda samo traži zaštitu iz koje bi se na poslovnom i privatnom planu mogli izroditi novi problemi. Ne treba vam „mlado meso“, radije se skoncentrirajte na posao. 

IT stručnjak
Njega je zgodno imati uz sebe i ne mora nužno doći do komplikacija težeg tipa, ali smijeh na vaš račun je zagarantiran. Svaki put kad vam „rikne“ nešto na kompjuteru ili kad će trebati instalirati neki program… bit će veselo. Jer, IT-ovac je osoba koju stvarno najviše trebamo. (MJ)

 

Izvor: www.tportal.hr

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox