USKOK istražuje curenje podataka

Istrage koje provodi USKOK, a koje imaju velike razmjere, kako političke tako i javne postale su i same predmet istrage. Zbog objavljivanja tajnih iskaza u medijima USKOK nastavlja provoditi istragu za osobom koja je odavala tajne iskaze.

Mediji su proteklih dana objavili tajni iskaz bivše računovotkinje HDZ-a Branke Pavošević o crnom fondu HDZ-a, ali iz USKOKA ne žele reći da li se istraga provodi zbog odavanja podataka iz slučaja Brane Pavošević. Zbog toga će pozvati na razgovor sve osobe koje tvrde da su "iz izvora bliskih istrazi" dobile preslike dokaza. Nakon što se pronađu,  slijedi pokretanje kaznenog postupka zbog odavanja podataka iz istraga.

USKOK istražuje svoje istražitelje

USKOK podsjeća da je zbog objave cjelokupnih i dijela dokaznih radnji tijekom istrage nakon izvršenih provjera zatražio od policije poduzimanje kriminalističkih istraživanja radi otkrivanja počinitelja. Kako se unatoč tome u medijima i dalje objavljuju dijelovi sadržaja dokaznih radnji, a posebno zbog objavljivanja faktično cjelokupnog iskaza jednog osumnjičenika, USKOK je izvijestio da je nastavio s provođenjem izvida kako bi se utvrdilo tko je od osoba kojima su ti podaci u postupku dostupni te podatke dao drugim osobama ili medijima i samim time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne.

Kosor: Ne vjerujem da će protiv HDZ-a biti podignuta optužnica

Jadranka Kosor izjavila je danas kako ne vjeruje da je iz USKOK-a iscurila informacija da je samo pitanje dana kada će protiv Hrvatske demokratske zajednice biti podignuta optužnica. Upozorila je da ni jedna informacija iz niti jedne istrage ne bi smjela biti dostupna javnosti te najavila da će se Vlada potruditi doznati što se događa i tko to eventualno daje iskaze koji u ovoj fazi istrage ne bi smjeli biti dostupni javnosti. (hina/HT)

 

 

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox