Usporen pad talijanskog gospodarstva

Talijansko gospodarstvo smanjilo se u drugom tromjesečju za 0,7 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca, čime je njegov pad neznatno usporio u odnosu na razdoblje od siječnja do ožujka.

Analitičari su očekivali isti tempo pada kao i u prvom tromjesečju, po stopi od 0,8 posto. Talijansko gospodarstvo bilježi time pad aktivnosti četvrto tromjesečje zaredom. Na godišnjoj razini aktivnosti su se u drugom tromjesečju smanjile za 2,5 posto, nakon 1,4-postotnog pada u prvom tromjesečju.

Odvojeno je ISTAT izvijestio da je industrijska proizvodnja u lipnju pala za sezonski prilagođenih 1,4 posto u odnosu na prethodni mjesec. Analtičari su u prosjeku očekivali njezin pad za jedan posto.

Statistički ured ujedno je izmijenio podatke za svibanj, koji sada pokazuju rast proizvodnje za 1,0 posto, u odnosu na prvobitno procijenjenih 0,8 posto. Na godišnjoj razini proizvodnja se u lipnju smanjila za prilagođenih 8,2 posto. U cijelom drugom tromjesečju proizvodnja se u prosjeku smanjila za 1,8 posto u odnosu na prethodno tromjesečje. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox