Ususret novom Zakonu o udrugama-500 predsjednika/ica udruga u Zagrebu

Udruge godišnje dobiju oko milijardu kuna javnih sredstava, od čega jedna trećina dolazi iz proračuna RH, dok ostatak priskrbljuju županije, gradovi i općine

U srijedu, 17. rujna s početkom u 16.30 sati u  Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin održat će se savjetovanje posvećeno novom Zakonu o udrugama, u organizaciji časopisa Udruga.hr. Savjetovanje će okupiti oko petsto predsjednika/ica udruga iz cijele Hrvatske.

Udruge su postale izuzetno važan čimbenik razvoja hrvatskog društva i gospodarstva, stoga je važno raditi na olakšavanju njihovog poslovanja i sankcioniranju onih koji ih zloupotrebljavaju.

U Hrvatskoj je registrirano više od 50 tisuća udruga, no procjenjuje se da je barem 30% njih neaktivno. U svom djelovanju podliježu nizu propisa koji im uvelike kompliciraju poslovanje, stoga je cilj ovog savjetovanja upoznati predsjednike/ice i djelatnike udruga s njihovim pravnim obavezama i mogućnostima te načinima unaprjeđenja i olakšanja vlastitog poslovanja.

Vrlo značajne izmjene Zakona o udrugama trebale bi pojednostaviti određene procedure, poput zatvaranja udruge, te poraditi na većoj transparentnosti rada udruga, veća transparentnost ključna je u jačanju povjerenja i održivosti projekata od interesa za javno dobro. Udruge godišnje dobiju oko milijardu kuna javnih sredstava, od čega jedna trećina dolazi iz proračuna RH, dok ostatak priskrbljuju županije, gradovi i općine.

Predavači su Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnatelja Vladinog ureda za udruge, Igor Milinović, porezni stručnjak i glavni urednik časopisa Udruga.hr, Božo Prelević i Marija Butković, pravni stručnjaci, autori časopisa Udruga.hr.

Novi Zakon o udrugama donesen je 6. lipnja na 13. sjednici Hrvatskog sabora, a stupa na snagu od 1. listopada, što je vrlo skoro, stoga, će predavači dat odgovore na čitav niz aktualnih pitanja i odgovora iz područja primjene novog Zakona o udrugama, a sve ciljem kako bi se što jasnije i razumljivije prezentirala razna problematika vezana uz zakonsko poslovanje udruga.

Više o savjetovanju možete pogledati na linku

http://www.poslovni-savjetnik.com/hrvatska/najava-seminara-novi-zakon-o-udrugama-u-praksi

Više o izdavaču časopisa Udruga.hr na www.business-media-group.com

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox