Uz pomoć projekta Eko eduko park pronađite posao

Projekt je predstavljen krajem travnja, dok je sada raspisana obavijest o izboru polaznika pred kojima je edukacija od 138 sati, od čega su dvije trećine predviđene za praktičnu nastavu. Uvjet za prijavu jest dugotrajna nezaposlenost.

Osječki Poljoprivredni fakultet počinje provedbu projekta “Eko eduko park” kao model socijalne uključenosti i zapošljavanja ugroženih skupina kroz stjecanje edukacije u programu pomoćnog radnika u ekološkoj proizvodnji povrća, voća i cvijeća, prenosi Glas Slavonije.

No, neobično u ovom slučaju je to što će se polaznici tečaja educirati o uzgoju povrtnih kultura u urbanim sredinama u samom središtu Osijeka. U dvorišnom prostoru bit će instaliran mini vrt – na 50m2 proizvodit će povrće, a na 150 m2 cvijeće i voće.

U tzv. “vrtu bez motike” proizvodnja je koncipirana tehnologijom visokih gredica, dakle u kontejnerima koji su izdignuti s površine tla. Kao takvi omogućuju i rad onim osobama koje imaju teškoće lokomotornog sustava ili su pak vezane uz invalidska kolica.

Projekt je predstavljen krajem travnja, a uvjet za prijavu jest dugotrajna nezaposlenost. Zanimljivo je da će se u provedbu projekta moći aktivno uključiti i stanari, koji će biti u prilici konzumirati povrće, ali i prikupljati biootpad.

Rok za prijavu je 10. lipnja, a edukacija će se provoditi od rujna 2013. do svibnja 2014. (PS/L.P.)

 

Izvor: Profitiraj.hr

Više na: http://www.profitiraj.hr/novosti/uz-pomoc-projekta-eko-eduko-park-pronad...

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox