Varaždinu "Srebrni cvijet Europe" za uređenost i kvalitetu života

Grad Varaždin dobitnik je priznanja "Srebrni cvijet Europe" za 2011. godinu koje je varaždinskom izaslanstvu dodijeljeno na završnoj svečanosti "Entente Florale Europe - Zlatni cvijet Europe" održanoj krajem prošlog tjedna u Grand hotelu Rogaška u Rogaškoj Slatini, priopćeno je iz Hrvatske turističke zajednice.

 

Bilo je to finale velikog natjecanja europskih gradova u kojem se ocjenjivalo uređenje gradova ali i kvaliteta života građana.

"Zlatnim cvijetom Europe" žiri je ove godine nagradio pet, a "Srebrnim" šest gradova. Zlato su osvojili belgijski grad Veurne, njemački Bad Langensalza, mađarski Balatonfuered, talijanski Grado i nizozemski Deventer, a srebro austrijski Neusiedl am See, belgijski Ath, češki Broumov, irski grad Drogheda, Tameside iz Velike Britanije i hrvatski predstavnik Varaždin.

Na početni natječaj "Entente Florale Europe" prijavilo se 5400 gradova, a Varaždin je ušao u uži izbor zajedno s još 11 gradova, nakon što je krajem lipnja Varaždin posjetilo 12 članova međunarodnog žirija koji su ocjenjivali mnoge aspekte života. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox