"Večernjakovci" će svoja prava tražiti u Grazu

Novinari Večernjeg lista štrajkaju već šesti dan, a s obzirom da ih Uprava Styrije, vlasnika lista, blago rečeno ignorira, došli su i do austrijskog veleposlanstva te izaslanstva EU u Hrvatskoj, a najavljuju i mogućnost odlaska u sjedište Styrije u Graz upozoriti matičnu tvrtku o ponašanju prema zaposlenicima ovog medija, piše novilist.hr.

 

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) optužuju austrijsku Styriju za dvostruke standarde prema novinarima u Austriji i Hrvatskoj. Tvrde da Styria u Hrvatskoj ima 19 poduzeća te da samo jedno ima kolektivni ugovor koji se trenutno ne primjenjuje, a riječ je naravno o Večernjem listu.

Kako tvrdi vođa štrajkaša Anton Filić, inspekcija rada još nije došla u Večernji list, premda su je štrajkaši pozvali još prvog dana štrajka. Došlo je i do prozivanja nekih medija za škrto izvještavanju o štrajku „Večernjakovaca“, konkretno Jutarnjeg lista i Indexa, piše novilist.hr.

Korak koji su štrajkaši danas poduzeli u svrhu ostvarivanja svojih prava jest odlazak kod veleposlanika Austrije te u izaslanstvo EU u Hrvatskoj, a ukoliko se stvari ne promijene kako traže, najavili su i mogućnost odlaska u sjedište Styrije u Grazu, kako bi javnost obavijestili o tome što uprava Styrije radi u Hrvatskoj. (MJ)

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox