Velika Gorica: "Vodoskok" vrijedan 35 milijuna kuna

Velika Gorica je najavila početak projekta "Vodoskok", vrijednog 35 milijuna kuna, koji obuhvaća izgradnju sustava vodovodnih mreža i odvodnje u ruralnom dijelu i obnovu vodotornja u gradskome središtu.


Riječ je o razvoju sustava vodoopskrbe koji u Velikoj Gorici nikad dosad nije bio pokrenut u tolikom opsegu i s toliko velikim financijskim sredstvima, to jest o 70 kilometara nove vodovodne mreže koja će se od idućeg tjedna graditi u 16 velikogoričkih naselja, a počinju i radovi na odvodnji u tri tehnoekonomske cjeline, izvijestio je ured gradonačelnika.

Ovogodišnjim sloganom Svjetskog dana voda "Voda za gradove" nastoje se osvijestiti institucije i javnost o potrebi očuvanja voda, pogotovo u gradskim sredinama, te o problematici opskrbe vodom siromašnih predgrađa velikih gradova.

Velika Gorica i Gradsko poduzeće VG vodoopskrba vode računa upravo o tim potrebama, a velikogorička voda jedna je od najkvalitenijih i najjeftinijih, ističe se u priopćenju. Kad je riječ o cijeni vode za kućanstva, Velika Gorica je na popisu sa 139 mjesta na posljednjemu mjestu, što znači da ima najjeftiniju vodu s cijenom od 4,8 kuna, a na popisu za gospodarstvo je na 136. mjestu s cijenom od 8,37 kuna. VG vodoopskrba ulaže u popravke i održavanje cijeloga vodovodnog sustava, što dokazuju manji gubitci vode. Tako su 2008. gubitci bili 39,15 posto, prošle godine 31,4 posto, a i dalje su u padu, ističe se.

Osim gradnje vodovodnih mreža, projekt "Vodoskok" podrazumijeva obnovu vodotornja u gradskome središtu, održavanje cjelokupnoga vodovodnog sustava i zaštitu voda. (Hina/SJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox