Velika lovina: Utajivači poreza

Poreznu upravu već je posjetilo nekoliko poznatih pjevača, sportaša i poduzetnika, a lov na utajivače poreza se nastavlja, piše hrt.hr

Ovih dana u Poreznoj upravi mogu se vidjeti mnoga poznata lica, a svi dolaze s istim ciljem, da bi objasnili porijeklo imovine i neplaćeni porez. Nakon što se na meti Porezne uprave našla imovina pjevača Marka Perkovića Thompsona, navodno poreznici češljaju i imovinu braće Mamić, Zorana i Zdravka, ali i Ivice Todorića i Emila Tedeschija.

Ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec najavila je u Dnevniku 3 HTV-a da će se objaviti popis poreznih dužnika čim se promjeni zakon: To nije kršenje porezne tajne. Naprotiv, mislimo da je u pitanju opći interes. Smiljanec ne zna jesu li na popisu i Todorić te Tedeschi: Kao ravnateljica ja to ne moram znati. Sustav svaki dan pokazuje nove osobe, to može biti bilo koji građanin Republike Hrvatske. Najavila je i uvođenje novog poreza na dodatne nekretnine - kuće, stanove, vikendice: Od 1. siječnja 2013. zaista mislimo uvesti porez na imovinu, prije svega porez na imovinu koja bi zamijenila komunalnu naknadu. Pogotovo imovina koja nije korištena, iskorištena. Motivacija je upravo ta da se imovina koja se ne koristi stavi u funkciju.

Da ono što su stekli moraju objasniti svi pokazalo je pozivanje bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Mora objasniti podrijetlo novca kojim je kupio dva stana u Zagrebu. Poput Thompsona, i on tvrdi da je novac pozajmio. Pod povećalo poreznika trebali bi doći i uhićeni narkodileri iz Zadra, vlasnici luksuznih zdanja.  Samo u Zagrebu već su izdana rješenja za prisilnu naplatu više od milijun eura do sada utajenog poreza. Postavlja se pitanje što je Porezna uprava radila do sada i zašto prije nije provjeravala podrijetlo novca? (HT)

 

Izvor: www.hrt.hr
Foto: Patrik Macek/PIXSELL 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox