Velike promjene u Karlovačkoj banci

Glavna skupština Karlovačke banke odlučila je o pokriću gubitaka iz poslovanja za 2009. i 2010. godinu u ukupnom iznosu od 111,1 milijuna kuna, donijela odluku o dokapitalizaciji u iznosu od 40 milijuna kuna, a predsjednik Uprave te banke Sandi Šola izabran je za člana Nadzornog odbora i to s danom 1. listopada ove godine, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi.

 

Skupština, koja je održana jučer, opozvala je Darka Tipurića s mjesta člana Nadzornog odbora. U Nadzorni odbor izabran je pak Sandi Šola, koji je šest godina na mjestu predsjednika Uprave Karlovačke banke, a u Nadzorni je odbor izabran s danom 1. listopada 2011.

Skupština je odlučila i o pokriću gubitaka iz poslovanja za 2009. i 2010. godinu, a gubitak u ukupnom iznosu od 111,1 milijuna kuna pokrit će se sa 48,6 milijuna kuna iz zadržane dobiti i sredstava rezervi, a preostalih 62,4 milijuna kuna pokrit će se iz redovnog poslovanja.

Skupština Karlovačke banke donijela je i odluku o povećanju temeljnog kapitala sa 135 milijuna kuna na 175 milijuna kuna. Temeljni kapital povećava se ulozima u novcu i izdavanjem 400 tisuća novih redovnih dionica, nominalnog iznosa 100 kuna po dionici. Pravo na upis i uplatu imaju postojeći dioničari. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox