Veliki pad dolazaka stranih i rast broja rezervacija domaćih gostiju

Tijekom uskršnjih blagdana u Hrvatskoj je, prema ostvarenim rezultatima turističke tvrtke Croatia Luxury Rent zabilježen pad broja dolazaka stranih te značajan porast broja rezervacija domaćih gostiju. Ovakvi rezultati su bili za očekivati zbog lockdown-a na pojedinim, nama ključnim emitivnim tržištima.


Za ostvarenje djelomično uspješnog rezultata tijekom uskršnjih blagdana zaslužni su u prvom redu domaći gosti, te hrvatski građani koji žive i rade u inozemstvu. Kao i tijekom zimskog perioda, ponajprije božićnih i novogodišnjih blagdana domaći su se gosti pokazali ključnim za djelomično uspješno turističko ostvarenje. Zaključak je da su Hrvati usprkos svim negativnim okolnostima uzrokovanih pandemijom COVID-a 19 i te kako željni putovanja i odmora.

Prema rezultatima CLR-a  tijekom uskršnjih blagdana je najveći broj rezervacija očekivano bio pozicioniran u smještajnim jedinicama diljem Istre, Kvarnera i srednje Dalmacije. Gledajući usporedbu s 2019. godinom, pad je iznimno velik i iznosi čak 67% manje rezervacija.

Analizirajući ostvarene rezultate, ističu kako ohrabruje rast rezervacija domaćih gostiju. Broj rezervacija za Uskrs nije bio impozantan, ali je veći nego što smo očekivali, i to ohrabruje. Ljudi su željni putovanja. Prema aktualnom stanju upita te broja rezervacija, interes za odmorom u ljetnom periodu raste, u prvom redu kod stranih gostiju. CLR kao jedan od predvodnika domaćeg plasmana i ponude luksuznog smještaja na stranim tržištima pozdravlja projekt “SAFE STAY IN CROATIA” koji će zasigurno dati željenu sigurnost našim gostima kroz ujednačen režim putovanja, te kroz korištenje brzih antigenskih i PCR testova. Rastom procjepljenosti i jačanjem zdravstveno sigurnosnih aspekata koji moraju postati baza promocije Hrvatske kao destinacije, uz željenu pretpostavku da će Hrvatska biti zelena na epidemiološkoj karti, u ovoj godini će dodatno rasti interes i potražnja za kvalitetnim smještajem u odnosu na 2020. godinu. zaključuje Josip Stulić, čelni čovjek Croatia Luxury Renta.

PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox