VIDEO: Google napravio auto koji sam vozi

Google je otišao korak dalje i napravio prvi automobil koji vozi sam, a kako izgleda vožnja iz budućnosti pogledajte u videu, piše net.hr

Zamislite da sjednete u automobil i da vas on odveze na željenu destinaciju bez da morate pratiti pješake na zebri i gledati koje boje je svjetlo na semaforu. E pa sve to može Googleov automobil koji koristi 3D tehnologiju kako bi dobio uvid u prostor u kojem se nalazi. Računalo, koje je smješteno u prtljažniku automobila, neprestano uspoređuje informacije s podacima na zemljopisnim kartama, prepoznaje ceste i semafore, te reagira na pješake i druge automobile u prometu.

Automobil bi mogao mnogima olakšati život, a posebno slijepcima. Tako je i Google automobil predstavio u videu gdje slijepca Stevea Mahana koji je izgubio 95 posto vida automobil sam vozi ulicama uspješno savladavajući križanja i prometne znakove. Google je video objavio kako bi proslavio 200.000 kilometara, koliko je prešao taj automobil.

Iako nema informacija o tome kada bi se auto mogao očekivati na tržištu nema sumnje da će bespilotna letjelica jednog dana kada se pojavi naići na pozitivnu reakciju. (HT)

 

Izvor: www.net.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox