VIDEO: Obamin se auto zaglavio pred američkim veleposlanstvom

Blindirani cadillac američkoga predsjednika Baracka Obame, poznat i kao "Zvijer", u ponedjeljak je zaglavio na rampi i nije uspio izaći iz američkog veleposlanstva u Dublinu. Začuli smo udarac pa škripanje metala, a vozilo se zaustavilo i nije moglo dalje, rekao je novinar irskoga radija RTE-a.

Reuters ocjenjuje kako je podvozje "Zvijeri" prenisko pa vozilo nije uspjelo prijeći preko metalnoga praga. Obamino vozilo General Motors izradio je po mjeri, a teško je osam tona i poznato po oklopljenim vratima i vlastitim zalihama kisika za slučaj kemijskoga napada.

Predsjednik i supruga ostali u u autu, oko njih su se užurbali pripadnici osiguranja, a sve su uzvicima pratili i fotografirali brojni građani koji su došli vidjeti američkog predsjednika. Nakon nekoliko minuta predsjednik i supruga preselili su se u drugo vozilo koje ih je odvezlo do helikoptera, kako bi posjetili okrug Offaly gdje je kuća Obaminih predaka. Obama, za kojega Irci kažu kako je barem na 24 sata postao O'Bama, odlazi u posjet selu Moneygallu, odakle potječe njegov praprapradjed Falmouth Kearney. (Hina/jk)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox