Vinkovci: Otvorena tvornica furnira s "donacijom" Vlade od 3,4 mil. kuna

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor u gospodarskoj zoni u Otoku nedaleko od Vinkovaca otvorila je Tvornicu furnira Furnir Otok d.o.o. koja zapošljava 120 radnika i u čiju je gradnju uloženo 105 milijuna kuna.

 

Tijekom svečanog otvorenja premijerka Kosor je rekla kako je u prvih nekoliko mjeseci ove godine u odnosu na prošlu godinu izvoz u drvoprerađivačkoj industriji porastao za 11 posto, što po njezinim riječima, svjedoči i da je ta industrijska grana izišla iz recesije.

Govoreći o mjerama kojima vlada nastoji pomoći oporavak gospodarstva, istaknula je kako je vlada u izgradnju gospodarskih zona uložila oko 700 milijuna kuna, a zemljišta na kojima se zone prostiru, a koja je vlada darovala za njihovu izgradnju, vrijede oko milijardu kuna. Kako bi pomogla gospodarstvenicima, vlada je smanjila i parafiskalne namete od 20 do 25 posto, a rokove plaćanja sa 72 dana na 42 dana, rekla je, dodajući kako vjeruje da će stopa gospodarskog rasta ove godine biti veća od planirane.

Vlasnik i direktor tvornice Jozo Jović istaknuo je da je vlada projekt izgradnje tvornice financirala s 3,4 milijuna kuna. Po njegovim riječima, u tvornici će se na godinu prerađivati osam milijuna metara četvornih hrastovog furnira te 10 tisuća kubičnih metara drvene mase.

Tvornica furnira svečano je otvorena u povodu današnjega Dana grada Otoka. Osim predsjednice vlade Jadranke Kosor, na svečanosti su bili i ministri Đuro Popijač i Branko Bačić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, otočki gradonačelnik Josip Šarić i drugi uzvanici. (Hina/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox