Vipnet pokreće Vip alumni

Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta

Vipnet pokreće jednogodišnji plaćeni program koji će kandidatima koju su diplomirali u 2013. omogućiti kontinuirani mentorski rad s Vipnetovim menadžerima i rukovoditeljima, profesionalni razvoj uz stručne edukacije te uključivanje u korporativne projekte i razmjenu unutar Telekom Austria Grupe, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji.

Vipnetov jednogodišnji program profesionalnog i poslovnog razvoja osmišljen je s ciljem poticanja pozitivnih trendova koji bi mladima omogućili jednostavnije stjecanje prvog radnog iskustva, čiji je nedostatak velika prepreka njihovu zapošljavanju. Sveobuhvatnost te izražena razvojna komponenta ovog programa alumnije će naučiti kako se snalaziti u različitim poslovnim situacijama te će ih osposobiti za svakodnevne poslovne izazove u međunarodnom okruženju konkurentnog telekom sektora.

Priliku da postanu prvi članovi Vip alumni programa dobit će jedanaestero kandidata koji se pokažu najboljima tijekom selekcijskog procesa sastavljenog od tri zahtjevna selekcijska kruga. Alumni će biti raspoređeni u odjele prodaje, marketinga, regulatornih poslova, kontrolinga, planiranja radio-mreže, analize tržišta, odjel poslovnih rješenja i odjel za prijenosnu i IP telekomunikacijsku mrežu.

Tijekom cijele godine razvoj kandidata pratit će Vipnetov odjel za ljudske resurse, osobni mentor dodijeljen svakom alumniju kao i Vipnetovi rukovoditelji koji će usmjeravati njihov napredak i biti im potpora u ostvarivanju njihovih prvih koraka u poslovnom svijetu.

"Naše brojne aktivnosti u području društveno odgovornog poslovanja ove godine smo odlučili objediniti pod kapom programa koji smo nazvali "Čini pravu stvar". Nakon što smo pokrenuli volontiranje zaposlenika na društveno korisnim projektima za što kompanija daje plaćene slobodne dane, stigli smo i do druge cjeline - edukacije. Budući da statistike nezaposlenosti među mladima u Europi svrstavaju našu zemlju na vrh te neslavne liste, odlučili smo ublažiti ovaj problem. To činimo otvaranjem programa kroz koji će nezaposlene mlade osobe steći praktična poslovna znanja i vještine koje će se idealno nadovezati na njihovo akademsko obrazovanje. Time želimo omogućiti diplomantima da preskoče barijeru pronalaska prvog posla jer kompanije danas sve više daju isključivo priliku kandidatima s određenim poslovnim iskustvom" – izjavio je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Posebna vrijednost ovog programa leži u činjenici da polaznici po završetku programa trajno ostaju članovi Vip alumni zajednice, a Vipnet će pratiti nastavak njihove karijere te im omogućiti daljnje usavršavanje kroz razne e-learning treninge. Bez obzira na to gdje kasnije gradili svoju karijeru, alumni će u svakom trenu moći tražiti savjet od svojih mentora, a uz stečeno iskustvo, stručno znanje i pismo preporuke, polaznici će dobiti i certifikat za uspješno završen Vip alumni program.

Nakon provedenog selekcijskog procesa, 11 najuspješnijih alumnija svoj će prvi radni dan u Vipnetu imati u travnju. Kandidati se mogu prijaviti na Vipnetovim stranicama: www.vipnet.hr/vip-alumni

PS/S.P.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox