Virovitički župan anonimno klevetao, ali i hvalio sam sebe na forumu

 Na Općinskome sudu u Virovitici počelo je suđenje virovitičko-podravskome županu Tomislavu Tolušiću, kojega je zbog klevete na portalu Virovitica.net tužio sudski građevinski vještak iz Slatine Božo Milivojević.

Skriven iza nadimka Roks, Tolušić je Milivojevića nazivao lopovom te ga optužio da je uzimao mito procjenjujući stanove u vlasništvu virovitičke Opće bolnice ispod tržišne cijene. Do službenih podataka o procjeni došao je kao predsjednik upravnog vijeća bolnice i njima se koristio za obračun s Milivojevićem.

Pošto je Milivojević zbog uvrede tužio Roksa, u istrazi je otkrivena IP adresa županova kućnog računala.

Sve što sam pisao pod nadimkom Roks u komentarima na portalu Virovitica.net priznajem, stojim iza toga, ali ne osjećam se krivim za kazneno djelo klevete koje mi se stavlja na teret, rekao je župan Tolušić naglašavajući kako je riječ o političkom procesu jer je Milivojević SDP-ov gradski vijećnik u Slatini.

Kako je rekao Tolušić, njegov Roks odgovarao je na stalne napade drugih komentatora, također zaštićenih nadimcima, koji ga pokušavaju diskreditirati i kao župana i kao člana HDZ-a te kao osobu.

Takav način komuniciranja na forumu je loš, ali svi to tako rade, ustvrdio je.

Hvalio sam sebe

Tolušić je otkrio da je Milivojevića prije mjesec i pol tužio kao virovitičko-podravskog župana za desetak različitih kaznenih djela - od prijevare do primanja mita. Time će, dodao je, dokazati ono o čemu je pisao na forumu Virovitica.net.

Božo Milivojević kaže da je tužbu podigao isključivo kao osoba, a ne političar. Tvrdi da je svoj identitet na forumu Virovitica.net i javno objavio. Roksovim komentarima on i njegova obitelj pretrpjeli su veliku štetu, upozorio je.

Punih 14 godina sam sudski građevinski vještak, radim s velikim bankama i procjenjujem nekretnine u cijeloj županiji, surađujem sa svim sudovima i nikada nije bilo primjedaba na moj rad. Ovime je bačena sumnja na moju moralnost i sve što sam ikada napravio, rekao je Milivojević.

Župan Tolušić komentirao je kao Roks i rad svoje stranke (HDZ) te samoga sebe. Komentarima "Bravo Jopa, bravo Kiro, bravo Tole!", "Župane, svaka čast!" i sl. hvalio je i Ivicu Kirina i Josipa Đakića. (Hina/jk)

 

 

 

Foto: Maja Santosi/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox