Vjetrenjača raspisala natječaj za provjetravanje javne nabave

Udruga Vjetrenjača raspisala je natječaj za sve zainteresirane koje zanima provjetravanje javne nabave da analiziraju dostupne podatke na njihovim stranicama, te da im dostave svoju analizu. Tri najbolje bit će nagrađene, piše net.hr

Udruga Vjetrenjača ovim potezom odlučila je dodatno analizirati postupak javne nabave. Svi ekonomisti, matematičari i statističari koji posjete njihovu stranicu mogu se uključiti u nagradnu igru i analizirati podatke. Ukupan fond nagrada koje će biti podijeljene za tri najbolje analize iznosi 15.000 kuna. 

Baza podataka temeljem koje je napravljen naš alat za pretragu javnih nabava dostupna je za download, istraživanje i analize. Na vama je da odaberete format, oblik i način na koji ćete protumačiti podatke dostupne u našoj bazi, poručili su iz Vjetrenjače.

Internet stranica nabava.vjetrenjaca.org u proteklih nekoliko dana doživjela je veliku posjećenost. Stranicu je posjetilo 68 000 građana koji su ukupno pregledali više od pola milijuna web stranica s detaljima o raznim javnim nabavama. Postavljena je i anketa na stranici preko koje je od 7.221 posjetitelja koji su ispunili anketu čak 99,2 posto smatra da stranica mora biti trajno dostupna javnosti. (HT)

 

Izvor: www.net.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox