Vlada će u 2014. nadoknaditi ono što su izgubili u 2013. godini

U intervjuu za Novu TV Ministar financija Slavko Linić je izjavio kako se građani ne moraju brinuti zbog novog zaduženja od 200 milijuna eura jer je ono 'u sklopu proračuna', te pojasnio i najavljenu mjeru oprosta dugova građanima.

 

Na pitanje ima li informacija da su banke, telekomi i komunalne tvrtke spremne otpisati dugove, Linić je rekao da su "banke u tome najviše uznapredovale i one imaju kompletne liste, rade analizu svojih dužnika i vjerujem da će one biti najbrže u tome".

"Građani jedno moraju shvatiti, neće se nikako opraštati bogatima, niti onima koji su pogrešno ulagali, samo onima kojima nekretnina znači život", kazao je Linić na pitanje hoće li se tako oprostiti dugovi i onima koji posjeduju više nekretnina.

Na komentar da oni radnici koji plaćaju poreze i redovito podmiruju dugove ovom mjerom ispadaju bedaci, Linić je kazao kako "na žalost, to je sudbina", te pojasnio da "nikome nećemo ostaviti imovinu, samo onu koja mu znači život i ako stanuje u njoj".

 

"Mi negdje sad očekujemo oduzimanje preko 15.000 automobila, par tisuća brodica i jahti, sve smo to pripremili za iduću godinu na ime neplaćenih obveza", izjavio je Linić.

 

Prema najavi ministra Linića neće biti daljnjeg smanjivanja plaća i mirovina, ali da će se neki projekti smanjiti i možda će se ići na smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru. Osim toga je rekao da će Vlada u 2014. nadoknaditi ono što su izgubili u 2013. godini. (PS/Z.R.)

Izvor:net.hr

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox