Vlada odustala od Pelješkog mosta

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila sporazum o raskidu ugovora o gradnji Pelješkog mosta s udrugom tvrtki Konstruktor-inženjering, Viadukt i Hidroelektra niskogradnja.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao je da Hrvatske ceste zbog financijske situacije ne mogu osigurati potrebna sredstva za nastavak gradnje mosta pa je s izvođačima radova dogovoren sporazumni raskid ugovora o gradnji. Izvođačima će biti priznati svi stvarni troškovi, ali nemaju pravo na naknadu izgubljene dobiti.

Hajdaš Dončić je podsjetio kako je 2007. sklopljen ugovor o gradnji mosta kopno - Pelješac, vrijedan 1,94 milijardi kuna.

Ugovorom je predviđen rok gradnje od 48 mjeseci, no do danas su izvedeni samo radovi u vrijednosti od 58 milijuna kuna bez PDV-a, što iznosi samo tri posto ugovorene cijene. Osim toga, izvođači su u lipnju 2010. obustavili radove pa se od toga datuma ništa ne radi na toj lokaciji.

Premijer Zoran Milanović istaknuo je kako bi svaka vlast željela imati Pelješki most, ali trenutno se Hrvatska mora okrenuti jeftinijem i efikasnijem rješenju toga problema, u razumnom roku i za razuman novac. (Hina/jk)

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox