Vlada povukla imenovanje Srećka Ferenčaka u NO Janafa

Vlada je najavila imenovanje HNS-ovca Srećka Ferenčaka u Nadzorni odbor Janafa, a nakon osude javnosti povukla je odluku, piše dnevnik.hr

Srećko Ferenčak trebao je uz Gorana Kovačevića sjediti u Nadzornom odboru kao predstavnik Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata koja ima pravo na dva člana. Informacija je potvrđena na zatvorenom dijelu sjednice Vlade. Iza Vlade je priopćeno da se nadzornom odboru JANAF-a predlaže opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Ante Markova i članova Ante Dodiga i Petra Grđana, te imenovanje Dragana Kovačevića novim predsjednikom i Jakše Marasovića i Brune Šarića članovima.

Podsjetimo, cijeli slučaj je izazvao burne reakcije jer je Ferenčak prije skoro dvije godine zajedno s Petrom Turkovićem u aferi Nanbudo nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog preprodaje gradskog zemljišta namijenjenog gradnji centra za osobe s invaliditetom.

Tako bi Ferenčak i Turković trebali vratiti svaki po 4,8 milijuna kuna. Razlog tome je što su kao čelnici Hrvatskog nanbudo instituta umjesto gradnje centra za skrb invalidnih osoba zemljište prodali su Konzumu i tako je svaki od njih stekao po 5 milijuna kuna. (HT)

 

Izvor: www.dnevnik.hr 
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox