Vlada želi raspravljati o ACTA-i

U ovom trenutku nemamo nikakvu evidenciju podataka, informatizacija je na razini koja je potpuno neupotrebljiva, stoga ni sustav ne funkcionira, rekla je predsjednica Povjerenstva za koordinaciju informatizacije javnog sektora  Milanka Opačić na prvom  #VladaUP ili prvom druženju online zajednice s Vladom Republike Hrvatske.

Svi koji smo preuzeli ministarstva želimo napraviti dobar sustav u kojem bi mogli kontrolirati sve novce koje dajemo korisnicim. 'To će nam olakšati posao' zaključila je Opačić.

Arsen Bauk, u čijem je djelokrugu IT i informatizacija rekao je: 'Uprava za e-Hrvatsku je mjesto s kojeg bi se provodila informatizacija javnog sektora. Drago nam je da je ministrica Opačić na čelu nacionalnog vijeća i da se rad uprave za e-Hrvatsku počinje prepoznavati', rekao je Bauk u svom obraćanju twitterašima.

Javna rasprava o ACTA-i

Nakon prezentacije stanja informatizacije državne uprave razgovaralo se o aktualnim temama, jedna od njih je bila i ACTA-i. 'Začetnici ACTA-e su kompanije, organizacije i udruženja medijske industrije. De facto je pripreman u tajnosti, dok ga zviždači nisu pustili u javnost. Dovodi u pitanje slobodu govora i komunikacije', rekao je Ivo Špigel iz Interneta za sve. Bauk je odgovorio kako ova Vlada nije sudjelovala u pregovorima o ACTA-i, ali se svakako zalažu za široku javnu raspravu po tom pitanju.
Vlada će se po pitanju ACTA dobro informirati i u raspravu pozvati sve zainteresirane građane, prije donošenja ikakve odluke, zaključila je Opačić.
Darko Parić, pomoćnik ministra za modernizaciju i informatizaciju državne uprave odgovorio je na pitanje o uvođenju elektroničkih osobnih karti. Još uvijek se radi na njezinom razvoju, "ali u ovom momentu to nije tako jednostavno". (jk)

 

 

Izvor: www.vlada.hr

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox