Vlahušićev ''new deal'' za nezaposlene Dubrovčane

U Dubrovniku posao čeka 2686 građana za koje njihov gradonačelnik Andro Vlahušić nudi rješenje kroz pokretanje javnih radova u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, piše slobodnadalmacija.hr.

 

Kako piše ovaj portal, dubrovački bi ''new deal'' uključivao angažiranje 30 do 50 nezaposlenih Dubrovčana koji bi se u turističkoj sezoni na određeno vrijeme zaposlili na uređivanju javnih površina, vatrogasnim intervencijama te pomoćnim sezonskim poslovima u gradskim kulturnim ustanovama. Vlahušić je obećao da će za prosječnu plaću od 3.000 kuna poraditi na tome da se građani zaposle na javnim radovima.

Gradska će blagajna ''razriješiti kesu'' za subvencioniranje ove vrste zapošljavanja, kao i zapošljavanja visokoobrazovanih građana mlađih od 30 godina, za koje će izdvojiti 900 tisuća kuna.

Vlahušić će potencijalne poslodavce privući vaučerima u iznosu od 2500 kuna koje bi dobilo tridesetak mladih ljudi bez posla, koji sami pronađu tvrtku koja će ih zaposliti uz plaću u visini vaučera. (SJ)

 

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox