Voda došla do grla: Sindikati Brodosplita prijete zauzimanjem brodogradilišta

Čelnici podružnica triju sindikata koji djeluju u Brodosplitu zaprijetili su da će pozvati radnike na zauzimanje proizvodnih pogona brodogradilišta ako se ubrzo ne počne graditi brod za Jadroplov.

Izgradnja broda za Jadroplov dogovorena još krajem veljače za vrijeme posjete premijerke Jadranke Kosor splitskom brodogradilištu, nakon što je Europska komisija ukinula zabranu ugovaranja novih brodova.

Bit ćemo strpljivi do 15. lipnja, a potom za 16. lipnja sazvati skup svih radnika koji su na čekanju i pozvati ministra gospodarstva Đuru Popijača i čelnike Brodosplita da nam objasne zašto se ne ugovara gradnja brodova, rekao je novinarima povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u splitskom brodogradilištu Joško Franić.

Voda došla do grla

Ako ne dobiju odgovor, radnici su spremni na radikalnije mjere te će tražiti odgovornost svih koji su uključeni u taj proces, najavio je Franić. Po njegovim riječima, sadašnja zbivanja u splitskom brodogradilištu su "predstečajni postupak", ali radnici će se tome suprotstaviti.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić upozorio je kako je škveranima zbog neugovaranja novih brodova "voda došla do grla". Ako nam ne daju raditi, onda će nas morati izbaciti iz brodogradilišta, upozorio je Šegvić. (Hina/jk)

 

 

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox