Vrijedna počasna građanka Knina

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor položila je u Kninu temeljni kamen za stambenu zgradu za stambene potrebe na području posebne državne skrbi u kojoj će, kako je rekla, biti 80 stanova, u što će se uložiti više od 30 milijuna kuna.

Premijerka Kosor rekla je da je ta višenamjenska stambena zgrada dio projekta izgradnje od ukupno 123 stana u koji će se uložiti više od 45 milijuna kuna. Najavila je da će stanovi u Kninu biti završeni iduće godine. Nakon završetka Domovinskog rata ukupno smo obnovili 150 tisuća kuća i u to utrošili više od 35 milijarda kuna - rekla je predsjednica vlade. Također je rekla kako joj je drago što je danas u Kninu uoči skorašnjega velikog blagdana Dana pobjede te Domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja koji će se proslaviti 4. i 5. kolovoza ove godine. Premijerka Kosor najavila je da će se u povodu tog blagdana u Kninu prvi put organizirati veliki gospodarski skup na kojem će se raspravljati o gospodarskom razvitku kninskog područja.

Kosor počasna građanka Knina

Gradonačelnica Knina Josipa Rimac rekla je kako vlada trenutačno u Knin ulaže oko 320 milijuna kuna te je na tomu zahvalila hrvatskoj vladi. Dodala je da je jučer Gradsko vijeće premijerku proglasilo počasnom građankom Knina na prijedlog Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a "Tvrđava - Knin". Priznanje joj je dodijeljeno za izniman doprinos u politici ravnomjernog razvoja svih dijelova Hrvatske, osobito područja od posebne državne skrbi, što je rezultiralo potporom vlade u stambenom zbrinjavanju te gospodarskom razvoju.

Predsjednica Vlade će popodne obići gradilište IPA projekta Poboljšanje sustava vodoopskrbe i odvodnje i izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Kninu - te će nazočiti potpisivanju Ugovora o dodjeli poticajnih namjenskih bespovratnih sredstava prema projektu izgradnje poduzetničkih zona u jedinicama lokalne samouprave za 2011. godinu. U Knin su s premijerkom došli i ministri Đuro Popijač, Branko Bačić i potpredsjednik vlade Božidar Pankretić. (Hina/mš)

 

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox