Vukovarski HDZ - Damir Barna na čelu

Za novog predsjednika Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Vukovar, na večeras održanoj izvanrednoj Izbornoj skupštini te organizacije, većinom glasova izabran je Damir Barna.

Na mjestu predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Barna je zamjenio Petra Mlinarića, koji se na čelu vukovarskog HDZ-a nalazio posljednjih 12 godina.

Odluku o raspuštanju vukovarskog HDZ-a, koji je na prošlim lokalnim izborima izgubio mjesto gradonačelnika, krajem srpnja donio je Vukovarsko-srijemski županijski odbor HDZ-a.

Na večerašnjoj Izbornoj skupštini vukovarskoga gradskog HDZ-a sudjelovala su 123 izaslanika - za Damiru Barnu glasovala su 64 a za njegovu protukandidatkinju Slavicu Jelinić 58 izaslanika.

Na konferenciji za novinare nakon Izborne skupštine Barna je poručio kako je došlo vrijeme za redizajn vukovarskog ogranka HDZ-a te da se u njegov rad uključe mlađi članovi.

Želimo izvanredne lokalne izbore u Vukovaru kako bi smjenili gradonačelnika koji, kako su pokazale naše ankete, više nema podršku većine građana Vukovara, istaknuo je.

Tajnik vukovarsko-srijemskog HDZ-a i izborni koordinator Marinko Beljo rekao je da se HDZ u Vukovaru nalazi u stabilnoj koaliciji s HSP-om dr. Ante Starčević i Samostalnom demokratskom srpskom strankom (SDSS) s kojima će, kako je naveo, zajedno ići na rušenje gradonačelnika Željka Sabe (SDP). (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox