Vuković: Beograd cijeloj regiji diktira tempo pregovora s EU

Predsjednik Odbora za europske integracije Skupštine Crne Gore Miodrag Vuković je za beogradski list Blic rekao da bi Crna Gora usvojila izborni zakon i dobila datum početka pregovora s Europskom unijom da nije bilo miješanja Beograda.

 

"Mi ne bismo imali problema da nije miješanja Beograda. Pa, zastupnik Socijalističke narodne partije je prije glasovanja o izbornom zakonu razgovarao s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem. Nije slučajnost ni to što se patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej baš u to vrijeme našao u Crnoj Gori, a gori Kosovo - rekao je Vuković. Zbog sukoba na Kosovu, eurointegracije Srbije će vjerojatno biti zaustavljene, pa srpski državni vrh čini sve da se to dogodi i Crnoj Gori - izjavio je visoki crnogorski dužnosnik.

Neće slijediti hrvatki primjer euro-ulizivanja

Vuković, koji je zastupnik crnogorske Demokratske partije socijalista, rekao je i da "ni pod cijenu eurointegracija" srpski jezik neće biti službeni, iako njime govori više od 42 posto građana Crne Gore. To nije sukladno Ustavu u kome piše da je službeni jezik crnogorski, a da su srpski, hrvatski i albanski u službenoj uporabi, istaknuo je on za list Blic. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox