Weekend Media Festival: Poznati finalisti izbora za najboljeg političkog PR-ovca

Vodeći hrvatski novinari po prvi su put izabrali najbolje političke PR-ovce, a tko je dobitnik nagrade „Megafon 2019.“ saznat ćemo u petak, 20. rujna na 12. Weekend Media Festivalu koji se od 19. do 22. rujna održava u Rovinju.


Među najboljim hrvatskim političkim PR-ovcima su (abecednim redom): Maro Alavanja iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ivana Crnić iz Ureda predsjednice, Marina Mandić iz Ministarstva unutarnjih poslova, Marko Milić iz Ureda predsjednika Vlade i Vanja Ovčar iz Ministarstva gospodarstva, a samo će jedan odnijeti titulu najboljeg koji će uz podršku Akademije za politički razvoj biti proglašen na Weekend Media Festivalu.

Anketu je provela agencija Ipsos, a od sredine kolovoza do sredine rujna u njoj su sudjelovali novinari koji prate rad Vlade, ministarstava, Hrvatskoga sabora i Ureda predsjednice. Oni su u ispitivanju istaknuli najbolje i najlošije prakse s kojima su se susreli, najčešće probleme u odnosu s PR-ovcima i karakteristike koje bi češće voljeli vidjeti kod odgovornih za odnose s javnošću hrvatskih institucija.

Ovogodišnji pilot-projekt pokazao se uspješnim i sa zadovoljstvom ćemo nastaviti razvijati ga za budućnost. Cilj nam je za dogodine uključiti još više i novinara i organizacija u ovaj izbor, kako bi se u konačnici unaprijedila cjelokupna komunikacijska struka i nagradili najbolji, koji svoj posao obavljaju u skladu s najvišim standardima”, kazao je Ante Šalinović, direktor istraživanja medija i oglašavanja u IPSOS Adria.

Osim nagrade najboljim pojedincima, istraživanje će ukazati i na probleme koje je potrebno riješiti kako bi se komunikacija između institucija i javnosti unaprijedila u budućnosti.

"Vjerujemo kako je transparentnost državnih institucija jedna od ključnih pretpostavki učinkovitog funkcioniranja društva, koja pridonosi njegovom razvoju. S obzirom da su neke od temeljnih vrijednosti Akademije za politički razvoj prihvaćanje vrijednosti liberalne demokracije i otvorenosti prema novim idejama, odlučili smo podržati ovu nagradu jer nam je cilj promicati pravovremeno i točno informiranje javnosti o svim ključnim događajima u društvu", kazao je Velibor Mačkić, predsjednik Upravnog odbora Akademije za politički razvoj.

Proglašenje najboljeg političkog PR-ovca održat će se tijekom trajanja 12. Weekend Media Festivala koji sutra počinje u Rovinju.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox